ponuda

Brzo svarljivi proteini

Brzo svarljivi proteiniDefinitivno želite brzo-delujuće proteine visokog kvaliteta pre vežbanja. Ne na putu do teretane, naravno, nego 45 minuta pre vežbanja.

Aminokiseline smanjuju gubitak mišića i započinju anabolički proces, što je puno bolja alternativa od atrofiranja po dva sata i jela kad dođete kući. Pored wheya, vaš najbolji izbor je belance (uvek kuvano).

Brzo svarljivi proteini su ono što vam treba pre vežbanja

Belance ima kvalitetnije proteine od surutke i daje krvi posebno brz nalet aminokiselina koje grade mišiće. Dobar izbor obroka bio bi omlet od belanaca. Kako ne bi morali razbijati desetke jaja, možete kupiti belanca pakovana u kartonima. Za transport, stavite već pripremljeni omlet u frižider i samo ga stavite u mikrtalasnu pre nego krenete vežbati.

Takođe možete koristiti vrlo tanko narezanu (očišćenu od kože i kostiju) ćuretinu, piletinu ili ribu. Ovi proteini ne deluju brzo kao belanca; najbolje deluju kada su poširani (kuvano na pari) ili kuvani (vlažna toplina), bolje nego kad se pripremaju na roštilju ili prženjem u tavi (suva toplina). Prženje mesa stvara kožicu koja usporava varenje. Takođe možete ubrzati varenje tako da sitno narežete piletinu i ćuretinu, i tako olakšate žvakanje i poboljšate pristup probavnim enzimima.

Važno je da meso bude tanko narezano. Masnoća odgađa pražnjenje trbuha i usporava celi proces varenja. To znači da se hranljive materije otpuštaju u sporom mlazu, umesto u rapidnom talasu koji vam treba za treniranje. Umesto ulja, sira i maslaca za ukus, koristite narezan paradajz, povrće i začine. Očekivano, crveno meso nije dobra hrana pre vežbanja. Nekim komadima, s 40-60%  kalorija iz masti treba dugo da se svare, pa vam je bolje s belancima, peradi ili ribom.

izvor: building-body.com