ponuda

Dobro došli, gost
Username: Password: Zapamti me
  • Strana:
  • 1

TEMA: JAKA LEDJA I BICEPSI UZ SLOŽENE KOMBINACIJE

JAKA LEDJA I BICEPSI UZ SLOŽENE KOMBINACIJE 10 years 9 months ago #1

  • Pedja Petrovic
  • Pedja Petrovic's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • http://wwwogistra-nutrition-sh​op.blogspot.com/
  • Poruke: 57
Jedan od najefektivnijih načina da stimulišete rast bilo koje mišićne grupe jeste da ih potpuno izmorite na treningu. Ključ je u iskorišćavanju sto više različitih stimulacija, sve zarad postizanja cilja koji ste stavili ispred sebe.

Ukoliko mislite da jedna, dve vežbe po treningu mogu uzrokovati mišićni rast, onda bi bodibilding bio stvar prostija od sabiranja. Činjenica od značaja jeste okolnost da mišić treba stimulisati iz više uglova, više načina kako biste otvorili mogućnost za rast. Složene kombinacije vam omogućavaju da koristite što više različitih vežbi za jednu mišićnu grupu.Mnogi vežbači koriste superserije kako bi treningom obuhvatili što veći broj mišića. Kao što vam je verovatno poznato superserije predstavljaju naizmenično izvođenje vežbi za suprotne mišićne grupe. Složena kombinacija jeste kombinacija dve ili više vežbi za istu mišićnu grupu. Zasniva se na istim principima kao i superserije. Razlika je u mišiću koji se stimuliše drugom vežbom. Kod složenih kombinacija, radi se o istom mišiću.Logika jeste u stimulaciji vlakana koja možda nisu bila aktivirana pokretom prve vežbe. Dodatnom stimulacijom vlakana u istom predelu uzrokujemo veći umor tih vlakana, tj. veće oštećenje, koje, u periodu odmora, znači i veći rast! Složene kombinacije takođe omogućavaju vežbaču da izvede više vežbi za istu mišićnu grupu u kraćem vremenskom periodu.Imajući u vidu činjenicu da složene kombinacije produžuju svaku seriju, ciljana mišićna grupa će biti izmorena već posle 4-6 serija. Ovaj tip treninga će takođe poboljšati izdržljivost mišića.Svaki mišić u telu se sastoji iz kombinacije tipa 1 ( izdržljivost) ili tipa 2b (snaga) mišićnih vlakana. Složene kombinacije sa umerenim ili velikim težinama stimulišu obe vrste vlakana. Ovo, kao što smo rekli, pojačava mišićni rast u periodu odmora i utiče na stanje metabolizma.Kada govorimo o određivanju težina za ovakav trening, izaberite one za koje znate da će vam predstavljati umeren napor, dok se ne upoznate u potpunosti sa logikom složenih kombinacija. Odlučite se za težinu za koju znate da možete izvesti 3 serije sa 12 ponavljanja. Probajte da koristite isto opterećenje tokom celog vežbanja. Primenićemo logiku složenih kombinacija na trening leđa i biceps:Prvo, izaberite vežbe koje će se međusobno nadovezivati. Dobar izbor bi bile vežbe koje stimulišu potpuno različite delove leđa. Neka to budu povlačenje na lat mašini i kontra letenje na kablovima. Lat će stimulisati latisimuse, a kontra letenje zadnju glavu deltoida.Uradite jednu seriju na latu, zatim se prebacite na kablove, bez odmora. Urađene obe serije čine jednu složenu seriju. Odmorite 30-90 sekundi i odradite isto još 3 puta. Odaberite još dva para vežbi za leđa, opet imajući u vidu da stimulišu različite delove leđa. Sve ukupno, 24 serije. S obzirom na strukturu ovakvog treninga, trebalo bi da bude gotov za 40-45minuta.

Nakon toga, možete odraditi biceps po istom principu, u narednih 10-15minuta. Izvedite samo 2 složene kombinacije jer vas je umor već stigao. Dobra kombinacija bi bila sedeći pregib sa bučicom na skotovoj klupi i stojeći pregib sa kablovima.Ukoliko uspete da izdržite vatru koja će se sigurno zapaliti u vašim leđima i bicepsima, osetićete prokrvljenost kao nikada do sada!Primeri treninga:

Ledja:

1. hiperekstenzija, 4/10

veslanje u pretklonu 4/10,završite obe vežbe, odmor 30-90sekundi, pređite na sledeću kombinaciju. Probajte da zadržite iste težine kao i u prvoj kombinaciji.

2. veslanje na koturu 4/10

pulover 4/10biceps:hamer pregib, 4/10

pregib hvatom 4/10

30 sekundi odmora između serija.Izvor: cutandjacked.com

ONLINE PRODAJA SUPLEMENTACIJE i DODATAKA ISHRANE

www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php


]Plaćanje pouzećem, po prijemu pošilke. Pošiljka se šalje brzom poštom.Vreme dostave 2-3 radna dana . CENA paketa (ispod 6.000 RSD) će biti uvećana po ceni tarifiranja brze pošte.

Ako kupujete proizvode čija ukupna vrednost prelazi 6.000 RSD dostava je BESPLATNA. Troškove brze pošte snosimo Mi.
Za kupovinu preko 10.000 RSD uz besplatnu dostavu ostvarujete i popust od 10%
Prilozi:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
  • Strana:
  • 1
Moderators: Pedja Petrovic
Time to create page: 0.288 seconds