ponuda

Dobro došli, gost
Username: Password: Zapamti me
 • Strana:
 • 1

TEMA: 5 MOGUĆIH RAZLOGA ZAŠTO STE MRŠAVI (nemate masu)

5 MOGUĆIH RAZLOGA ZAŠTO STE MRŠAVI (nemate masu) 10 years 11 months ago #1

 • Pedja Petrovic
 • Pedja Petrovic's Avatar
 • OFFLINE
 • Moderator
 • http://wwwogistra-nutrition-sh​op.blogspot.com/
 • Poruke: 57
Na početku da raščistimo nešto: nikoga ovde nećemo nazivati ’’žgoljavkom’’ ili drugim sličnim terminima! Zašto? Zato što to može biti poražavajuće. Ukoliko vi sami verujete da je nemoguća misija nabaciti par kilograma tresnite se po glavi, sami ste sebe osudili na to! Gluposti! Izgovori!U redu, nemamo svi dobru genetiku, ali govoriti da je nemoguće dobiti nove kilograme jednostavno ne opravdavamo!Umesto praznih priča, pređimo na moguće razloge zbog kojih stagnirate sa težinama.PREVIŠE TRENIRATEJedna od stvari koja može biti zajednička za vežbače čije telo ne zna za transformaciju jeste veliki obim treninga.Precizno, ovde ne podrazumevamo pretreniranost. Govorimo o ljudima sa veoma dobrim metabolizmom koji, iz nekog razloga, pokušavaju da sagore što više kalorija na treningu.Evo jednog takvog primera:

Trening za noge.

Čučanj, 3 serije, 10-15 ponavljanja

Mrtvo dizanje, 3 serije 6-10

Iskorak/leg pres, 3/ 10-15

Šut mašina, 3/10-15

Pregib zadnje lože, 3/10-15

Mašina za listove, 3/10-20U redu je momčino, smanji doživljaj! Ukoliko izvodite više od 5 vežbi po treningu ili ste izabrali loše vežbe, ili jednostavno zabušavate! Ukoliko trening nogu započnete osnovnim, teškim vežbama poput čučnja i mrtvog dizanja (zadnja loža) sa 3-4 serije, ukoliko date svoj maksimum, teško je zamisliti još 4,5 dodatnim vežbi posle toga.

Na ovom mestu citiraćemo sjajnog bodibildera, Robija Robsona: ’’cilj treninga jeste da stimulišete mišić, ne da ga uništite’’.Ovde ne apelujemo samo na momke koji preteruju sa tegovima, već i na one koji to isto rade kada je kardio u pitanju. Izgleda da ne mogu da zamisle svoj život bez izdefinisanih trbušnjaka. Ali, kada stavite na papir sledeće okolnosti:

-brz metabolizam

-previše tegova

-previše kardiaKako očekujete da se popnete gram gore?

ZAPOSTAVLJATE OSNOVNE VEŽBEVeć smo spomenuli da mršavi momci vole duge treninge, ali sad ćemo dodati da se trening često svodi na lake vežbe. Drugim rečima, prekopotrebne osnovne vežbe nisu ni na vidiku.Ne samo da treba odabrati prave vežbe, već dati i svoj maksimum na njima! One razvijaju vaše telo! Primera radi: dajte svoj maksimum na benč presu, umesto da pustite korenje na pek-dek mašini.

Postoje mišljenja da osnovna vežba kojom započinjete trening može učiniti 80% vaših novih obima.

Treniranje nogu? Jako na čučnju ili varijaciji mrtvog dizanja. Gornji deo tela? Potisak! Povlačenja? Jako na lat mašini ili varijacije veslanja.Osnovne vežbe na početku, šminkanje na kraju treninga!NE DRŽITE SE PLANA ISHRANEUkoliko ste zacrtali sebi dobijanje mase, molimo vas da izrecitujete sledeće:

Ja, (vaše ime i prezime), svečano se zaklinjem da ću jesti bar 5 obroka dnevno!ukoliko ne mogu u svih 5 konzumirati namirnice, uzeću suplemente. Biću dosledan na polju ishrane, kao i u dizanju tegova. Ukoliko omanem u ovome, neka se moje mršavo telo pretvori u prah!Može se desiti da jedete dovoljno kvalitetno i obilno, ali nema pomaka. U tom slučaju velike su šanse da pravite periodične pauze u smislu da nekoliko dana jedete kako treba, pa se onda vratite vašoj ’’normalnoj’’ ishrani.Prokleto je teško uneti dovoljno kalorija uz 3 obroka dnevno. Stvarno treba da se posvetite dijeti, ukoliko želite novo meso.Postoje i stavovi da je ključ dobijanja mase u periodu od 3.5 sata pre i posle treninga. ukoliko to zadovoljite, dobri ste. Bilo bi veoma korisno za sve nas da pristalice ove teze iznesu na videlo šta jedu. Dok se to ne desi, 5 obroka dnevno!

Ne treba naravno jesti 5 kg mesa i piti 5 l mleka, ali ozbiljne kalorije svakog dana treba da su u igri.LOŠ IZBOR SUPLEMENATAUkoliko želite da vaši ciljevi postanu stvarnost, visokokvalitetni suplementi su jedan od imperativa!Kreatin. Očigledan izbor za dobijanje mase. Ista stvar i sa proteinskim prahom.

Druga ključna stvar jeste da napravite dobar raspored konzumacije suplemenata u periodu pre i posle treninga. evo jedne preporuke:

Pola sata pre treninga- šejk bogat hidratima i proteinima npr. Surge Recovery, koji će vam obezbediti prekopotrebnu energiju, insulinsku reakciju i pokrenuti transport nutrijenata u vašem telu.

Negde na sredini treninga- aminokiseline. Vašim mišićima je neophodno ’’popuna’’ kako biste otvorili mogućnost za rast.

Posle treninga- šejk bogat proteinima i hidratima.Naravno, najbolje je ukoliko sve tri stavke ispoštujete. Ali, ukoliko to nije slučaj, makar se postarajte da nešto sa ove liste ispunite!SLABA OSNOVAČesto se mogu sresti vežbači koji nemaju stabilnost u nekom od zglobova. Možda ne zvuči preterano važno sve dok ne postane jasno da nećete povećati obime sve dok zglobovi ne ojačaju. Zašto? Pa, vaše telo je pametnije od vas. Ukoliko imate problema sa kolenom, kukovima, ramenima itd, vaše telo jednostavno neće dozvoliti rast. štaviše, povreda je vrlo realna. Evo primera:

većina smatra da ukoliko kubure sa potiskom na benču, ukoliko ne dobijaju masu na grudima rešenje leži u isključivom fokusiranju na benč. Ustvari, rešenje se često krije na suprotnoj strani.Verovatno je ključ u nedovoljnoj snazi i nestabilnosti gornjeg dela leđa i kao posledica toga jesu kočnice koje vaše telo samo pravi. Ukoliko bi se, umesto benča, fokusirali na segment gornjih leđa, sigurno bi usledio i napredak na benč klupi.

Ista stvar je i sa onima koji se ne skidaju sa čučnja, umesto da pažnju posvete i gluteusima i zadnjim ložama. Prostije rečeno, lanac je jak koliko i najslabija karika. ovde se ne radi samo o anatomiji. Možemo se osvrnuti i na balans, strukturu celog tela. Ukoliko želite da se ozbiljno spremite za dobijanje mase, poradite na osnovama vašeg tela: izradite program koji će ojačati vaša gornja i donja leđa, zadnju ložu, gluteuse. Možda to neće biti najlepši program koji ćete odraditi, ali sigurno vrlo koristan.ZAKLJUČAK:Pored odabranih 5 razloga, naravno postoje i drugi. Odabrali smo ove koji su, po našem mišljenju, najčešći. Nadamo se da će vam saveti pomoći u izgradnji novih, većih obima.Izvor: t-nation.comONLINE PRODAJA SUPLEMENTACIJE i DODATAKA ISHRANI

www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php

Plaćanje pouzećem, po prijemu pošilke. Pošiljka se šalje brzom poštom.Vreme dostave 2-3 radna dana . CENA paketa (ispod 6.000 RSD) će biti uvećana po ceni tarifiranja brze pošte.

Ako kupujete proizvode čija ukupna vrednost prelazi 6.000 RSD dostava je BESPLATNA. Troškove brze pošte snosimo Mi.
Za kupovinu preko 10.000 RSD uz besplatnu dostavu ostvarujete i popust od 10%
Prilozi:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

5 MOGUĆIH RAZLOGA ZAŠTO STE MRŠAVI (nemate masu) 8 years 7 months ago #2

 • Micko
 • Micko's Avatar
 • OFFLINE
 • Pocetnik
 • Poruke: 1
Jer moze pomoc.Imam 16. godina vidok sam 175cm i ima jedva 53kg problem svega toga je sto imam jak gastritis. Da li bi ja mogao sam svojom kilazom i visinom da idem u teretanu i da koristim neki suplemenat( ako da koji bi to bio ).
Hvala unapred :cheer:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
 • Strana:
 • 1
Moderators: Pedja Petrovic
Time to create page: 0.405 seconds